PREZENTAREA APLICAȚIILOR

În cadrul primei ediții a concursului OSF-UPIT Hackathon 2019, organizat de compania IT OSF Global Services în parteneriat cu Departamentul Matematică-Informatică al Universității din Pitești, în data de 22.03.2019 s-au prezentat aplicațiile web și mobile, dezvoltate pe parcursul a 5 zile, pentru Centralizarea incidentelor raportate la nivel de oraș - temă propusă de Primăria Pitești în prima zi de concurs. S-au înscris 9 echipe, totalizând 38 de studenți de la Informatică, Universitatea din Pitești. Juriul a fost format din 4 specialiști de la OSF și 4 cadre didactice de la Departamentul Matematică-Informatică. La prezentarea aplicațiilor a participat o delegație de la Universitatea din Veliko Turnovo, Bulgaria, motiv pentru care prezentările aplicațiilor au fost făcute în limba engleză.

PREMIEREA

OSF Global a oferit premii în valoare totală de 4800 de lei: premiul I (câștigat de echipa Trustart formată din studenții Uzum Mario-Claudiu, Anghel Valentin-George, Roceanu Mihai, Oprea Gabriel) – 2000 lei, premiul II (câștigat de echipa NullPointException formată din studenții Oprea Romică Marius, Saru Cornel Ionuț, Iordan Ionuț Cătălin) – 1200 lei, premiul III (câștigat de echipa Aricii formată din studenții Prostoiu Daniel-Constantin, Radu Florin-Georgian) – 600 de lei și două premii speciale în valoare de 500 de lei fiecare (câștigate de echipele Alpha Stage Crew formată din studenții Staicu Mircea Adrian, Ciolcă Andrei-Iulian, Zamfir Andrei-Gabriel, respectiv CodingBees formată din studentele Rotaru (Cîrstoiu) Elena Daniela, Turcin Maria Melania, Colțeanu Ana Maria Andreea, Andrei Ana Maria). Dincolo de premiile în bani oferite echipelor câștigătoare, OSF UPIT Hackaton a oferit studenților să își testeze limitele și să lucreze creativ în echipe la proiectarea și programarea unui proiect real, folosind BitBucket pentru versiuni de cod, mașini virtuale din cloud și combinând la alegere tehnologii de actualitate (NodeJS, Backbone JS, Angular, React JS, PHP, Python, Ruby, JAVA, .NET, Google Firebase, respectiv HTML/JS/CSS Frameworks (Bootstrap, Foundation, Material UI, Semantic UI etc.), Databases, Android/iOS). Au avut la nevoie suport tehnic din partea OSF.

O oportunitate extraordinară pentru studenți! Premii stimulative. Aplicații practice ce vor fi perfecționate și pot fi utilizate de Primăria Pitești și nu numai. Mulțumim companiei OSF Global Services pentru eveniment!

Felicitări tuturor!